Liczba pierwszych 30 miejsc dostępna w obniżonej cenie – 99 zł.
Prelegenci:
ADAM ZDANOWSKI
Współwłaściciel Zakładu Mięsnego Wierzejki. Absolwent Wydziału Nauk o Żywności oraz Wydziału Żywienia Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W ZM Wierzejki odpowiedzialny za systemy bezpieczeństwa żywności, rozwój produktów oraz eksport. Od trzech lat kierownik dwóch projektów współrealizowanych we współudziale Narodowego Centrum Badań i Rozwoju o wartości przekraczającej 120 mln zł. 37 latek z 20 letnim doświadczeniem w branży spożywczej. Tata 3 dzieci.
ZM Wierzejki
Zakład Mięsny “Wierzejki” to firma rodzinna, założona 26.12.1991 r. przez dwóch braci Jana i Marka Zdanowskich w rodzinnej miejscowości Wierzejki. Początkowo nieduża, zatrudniająca od kilku, kilkunastu do kilkudziesięciu osób, stopniowo rozrastała się i rozbudowywała, zachowując nadal rodzinny charakter i opierając się wyłącznie na kapitale polskim. Zakład zajmował się ubojem, rozbiorem i przetwórstwem mięsa, produkcją wędlin, jak również stopniowo tworzył własną sieć sklepów oraz hurtownie. Przeniesienie do nowego zakładu pozwoliło na zwiększenie produkcji, zatrudnienie dużej ilości nowych pracowników i umożliwiło szybki rozwój sieci detalicznej, która obecnie liczy ok. 200 sklepów w kraju, 2 w Londynie oraz 2 hurtownie.
“Wierzejki” zatrudniają ponad 1500 osób. Firma jest liderem w branży mięsnej w woj. lubelskim i w pierwszej piątce przedsiębiorstw przetwórstwa spożywczego, ich produkty sprzedawane są w kraju i poza granicami (na terenie państw Unii Europejskiej, do krajów Azji i Afryki). Stale poszerza się oferta wyrobów, w której oprócz tradycyjnych wyrobów mięsnych i wędlin można znaleźć produkty garmażeryjne (pierogi, krokiety, sajgonki), sałatki i wciąż pracują nad nowymi pomysłami.
Posiadają swój ubój i rozbiór mięsa wieprzowego, mięsa wołowego, a w 2021r. uruchomili nowoczesny zakład rozbioru i przetwórstwa mięsa drobiowego. Zajmują się również produkcją gotowych wyrobów wędliniarskich, garmażeryjnych oraz convenience food. “Wierzejki” są przykładem przedsiębiorstwa, które skutecznie łączy tradycję z nowoczesnością, doświadczenie z młodością, zachowując przy tym polski i rodzinny charakter. Zakład Mięsny “Wierzejki” jest założycielem Polskiego Klastra Mięsnego, zrzeszającego 4 duże zakłady mięsne, działającego na zasadzie wymiany i sprzedaży najlepszych produktów we wspólnych sklepach oraz wspólnych zakupów materiałów i środków do produkcji.
źródło: https://kurierlubelski.pl/
Cele spotkania:
- spotkanie osobiste w gronie właścicieli siedleckich firm
- integracja środowiska i wymiana kontaktów biznesowych
- wzajemne wsparcie poprzez poznanie aktualnych potrzeb biznesowych
- wymiana doświadczeń w gronie przedsiębiorców
Korzyści ze spotkania:
- poszerzenie własnej sieci kontaktów o nowe znajomości (nowe branże)
- zwiększenie widoczności na lokalnym rynku
- możliwość pozyskania nowych klientów, partnerów, dostawców, inwestorów lub podwykonawców
- pozyskanie nowej wiedzy i inspiracji na temat efektywnego i regularnego budowania relacji biznesowych
- możliwość pozyskania nowych zamówień, zleceń i kontraktów
- możliwość transferu wiedzy i doświadczeń pomiędzy przedsiębiorcami (gotowe rozwiązania na zaistniałe problemy lub wyzwania)
- dostęp do szerokiej bazy członków PTG z całej Polski
- większa integracja z lokalnym środowiskiem biznesowym
- możliwość przedstawienia aktualnych barier branżowych i zainicjowanie zmian w tym zakresie
- dostęp do szerokiej oferty szkoleń i webinarów przydatnych w rozwoju firmy
- współpraca z przedsiębiorcami ceniącymi te same wartości
Wydarzenie odbędzie się w czwartek 1.09.2022 o godz. 18.00 w Hotelu IBIS w Siedlcach.
Uczestnicy spotkania w ramach bonusu będą mogli dołączyć do zamkniętej lokalnej grupy Whatsapp służącej wzajemnemu wsparciu. Dzięki niej mają ze sobą kontakt non stop przez cały tydzień.
Miejsce:
Hotel IBIS
Program wieczoru:
18.00 – Rozmowy kuluarowe, networking (kawa, herbata)
18.15 – Przywitanie Gości i Kolacja
18.45 – Prezentacja Adama Zdanowskiego – Wierzejki
19.15 – Sesja pytań od uczestników spotkania
19.20 – Sesja krótkich autoprezentacji wszystkich uczestników
20.00 – Rozmowy kuluarowe, integracja i networking
Serdecznie zapraszamy!
Szczegóły Wieczoru Biznesowego:
- Kiedy: 1 wrzesień czwartek godz. 18
- Miejsce: Hotel IBIS, ul. Jana Pawła II 10
- Prosimy o zabranie ze sobą wizytówek
Wymagana jest rejestracja przez stronę: DOŁĄCZ DO WYDARZENIA >>
Kontakt ws. spotkania:
Michał Osiej
Dyrektor ds. Rozwoju PTG
tel. 509-38-48-58
michal.osiej@iptg.p